2017 Nagaland Hornbill Festival Guide

ʻO ka inoaʻo Hornbill Festival, i kapaʻia ma hope o ka manu,ʻo ia kekahi o nā hoʻokupu nui loa o nā lāhui koa maoli o Nagaland , ma India ma ka'ākau'ākau'ākau. Hoʻonani nuiʻia ka hornbill e ka Nagas a hōʻikeʻia i loko o nā mele, nā hula a me nā mele.

'Ohea ka Hornbill Festival?

ʻO kaʻahaʻaina ka mea maʻamau i kēlā me kēia makahiki mai ka lā 1 o Dekemaba 1-7. Akā, i ka makahiki 2013 ua hoʻonuiʻia no kekahi mau lā hou.

Ke hoʻopau nei kēia i ka lā 10 o Dekemaba.

ʻAuhea kahi i kōkuaʻia?

ʻO ka hapa nui o kaʻahaʻaina ma kahiʻo Kisama Heritage Village , ma kahi o 10 mau mile mai Kohima (ke poʻokela o Nagaland). Hanaʻia nā hana i ka lā 9 am i kēlā lā i kēia lā. Hiki iāʻoe ke hoʻouna i kahi kāki kaʻa e hiki ai i laila, akā e hōʻoia i ka holo kaʻa o ka kaʻa i kahi pa.

ʻO ka Hornbill Rock Concert, i mālamaʻia i ke ahiahi ma hope iho o ka lā, e hana houʻia ma Dimapur i kēia makahiki. Hoʻolālā a pāʻani i 20 mau lālā. ʻO ka hola kaʻahele ma waena o Dimapur a me Kohima ma kahi o 2 mau hola.

He aha ka mea e hana ai i ka Hornbill Festival?

Hoʻonohonohoʻia kaʻahaʻaina e ke aupuni moku'āina a ke hele nei nāʻohana nui a pau o Nagaland. ʻO ia nāʻoihana kuʻuna, nā hula, nā mele hula, a me nā pāʻani. Ke hana nei kēia mau mea i waena o nāʻano o nā hui āpau, me nā kiʻi kālai lāʻau a me nā mea kani pahu kani, kahi i hoʻokauʻia ma kahi haʻalulu haʻalulu i ka hopena o ka lā.

Nui nā kahua o nā lima lima, nā kahuaʻaiʻai, a me ka pia liʻiliʻi e pāʻani ai.

Akā naʻe,ʻo ka hopenaʻoi loa loa (ʻoiaʻiʻo!) Ma kaʻahaʻaina he mea kānalua ka Naga chilli e hoʻokūkū ana i ka hoʻokūkū!

Hoʻopukaʻia kahi papahana o nā hanana no ka Hōʻailona Hornbill 2017 .

Kahi e noho ai

ʻO ka Hornbill Festival kekahi o ka mākaʻikaʻi nui i Nagaland, no laila ināʻoe e hoʻolālā nei e hele, e kākau i nā hale i ka wā ma mua.

ʻO kahi maikaʻi loa e noho ai ma Kohima ka Hōkele Hotel Japfu, ka hale hōkele o ke Aupuni. ʻO nā lumi iʻoi aʻe ma luna o 3,500 rupees no ka pālua. He mea nui ka hoʻolahaʻana. E leka uila: hoteljapfu@yahoo.co.in

Eia kekahi, he mau kaona ma ka villageʻo Kigwema ma kahi mamao aku o kaʻahaʻainaʻahaʻaina. Makemake e uku i 2,500-3,000 rupei i ka pō no ka papalua. E ho'āʻo iā Lalhou's Homestay ko Greenwood Villa.

ʻO kekahi koho aʻe no kahi hoʻomoana. Hāʻawiʻo Kite Manja i kahi hale noho wale i loko o ka pukaʻahaʻaina, aia i 100 mau mile wale nō mai kahi hoʻokani festival nui loa. Hoʻomaka ka Pūʻulu mai ka lā 30 o Nowemapa, no ka poʻe e makemake ana e hopu i ka weheʻana i ke kakahiaka aʻe. ʻO nā hale, nā hale lole, nā moe moe, nāʻalo-wili, ka wai, kahi maʻamau, nā mea kikowaena helu, a me ka lumi kuke. ʻO ia ka "pōmaikaʻi maikaʻi loa" me ka firefire, ka hoʻolālā, a me nā hana'ē aʻe. Hoʻokumuʻia nā pōpō mai 1,365 rupei ma kēlā me kēia kanaka, no ka lā.

Nā huakaʻi i kaʻahaʻaina

Ke holo neiʻo Kipepeo i kahi lāʻewalu lā e hele ai i ka Hornbill Festival. Lawe pūʻo Greener Pastures i ka halaʻewalu lā i ka Hornbill Festival i kēlā me kēia makahiki. Eʻike i kēia mau lāʻehiku o ka Nagaland a me ka Hornbill Hōʻailona hōʻailona e ka Holiday Scout. ʻO nā hui a pau he kaulana.

ʻO ka poʻe makemakeʻole e kiʻi i kaʻahaʻaina, he mea makemake paha lākou i kēia kiʻi kiʻi kiʻi a Darter Photography i hāʻawi aku ai me ka hui kaiaulu Gypsy Feet.

ʻO kēia ka pilina ma nā kauhale kokoke aku o ka'āpana Angami, Kaziranga National Park , a me ka Mokupuniʻo Majuli.

Inā makemakeʻoe e noho i keʻano (e nānā i ka'ōhumu!), Mai haʻaleleʻoe i ka Hale Hōʻaikaʻi Kiʻekiʻe Loa. Hāʻawi lākou i nāʻaina o nā hui likeʻole.

Nā mea kōkua